Nieuws

'Rangers komt in zoektocht naar opvolger Ajax-target Bassey uit in Liverpool'

'Rangers komt in zoektocht naar opvolger Ajax-target Bassey uit in Liverpool'

17-07-2022 21:00 Laatste update: 21:07

Calvin Bassey gaat naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn Rangers FC verruilen voor Ajax. Naar verluidt hebben de Schotten zijn opvolger al gevonden in de naam van Ben Davies, dat melden Engelse media.

De 26-jarige Welshman maakt voor zo'n vijf miljoen euro de overstap van Liverpool naar Rangers, meldt The Guardian. Beide ploegen zijn erg dicht bij een akkoord en Davies zal snel zijn medische keuring ondergaan in Schotland. Hij werd afgelopen zomer door The Reds overgenomen van North End. De verdediger werd direct verhuurd aan Sheffield United en speelde geen enkele wedstrijd voor Liverpool.

Met de aanstaande transfer van Davies heeft Rangers zijn verdedigende versterking binnen. De Schotten willen inspelen op het vertrek van Bassey naar Ajax. De Nigeriaanse verdediger landde zondag samen met zijn zaakwaarnemers in Amsterdam. De deal lijkt dus op korte termijn afgerond te worden. Ajax maakt naar verluidt zo'n 22 miljoen euro over voor de verdediger die Lisandro Martínez moet doen vergeten. De Argentijn lijkt spoedig gepresenteerd te worden bij Manchester United.