Nieuws

Flekken over zijn toekomst: 'Ik ga niet in een ligstoel naast een paal liggen'

Flekken over zijn toekomst: 'Ik ga niet in een ligstoel naast een paal liggen'

15-07-2022 21:26

Mark Flekken heeft een meer dan prima seizoen achter de rug bij Freiburg. De ontwikkeling van de Oranje-international is niet onopgemerkt gebleven in de rest van Europa, maar toch kiest hij ervoor om in de Bundesliga te blijven. Een nieuw avontuur zet hij voor even in de ijskast.

Met name Brentford FC was geïnteresseerd om Flekken in te lijven. De Premier League-club zag in hem de uitgelezen versterking om de concurrentiestrijd aan te gaan met David Raya, maar de Nederlander kiest na wikken en wegen toch eieren voor zijn geld. 'Ik heb wel rondgekeken', klinkt het uit de mond van Flekken in gesprek met BILD. 'Ik denk niet dat ik aan het einde van mijn carrière zit, maar er spreekt ook veel in het voordeel van Freiburg. Ik wil niet te veel risico nemen.'

Met dat risico duidt Flekken op het mislopen van een plekje in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. De Nederlandse oefenmeester heeft veel speeltijd hoog in het vaandel zitten en dat geldt ook voor de doelman. 'De bondscoach vindt het heel erg belangrijk dat je regelmatig aan spelen toekomt. Ik moet het hier gewoon goed doen. Niet in een ligstoel naast de paal gaan zitten, maar dat gebeurt in Freiburg zeker niet', besluit Flekken met een knipoog.