Yilmaz vroeg raad aan (oud) Nederlandse teamgenoten: 'Zij waren heel positief'

14 juli om 21:30
Laatste update: 14 juli om 22:14

Burak Yilmaz poseerde donderdagochtend voor het eerst in het shirt van Fortuna Sittard. De Turkse topspits werd gepresenteerd en deed zijn verhaal aan de Nederlandse pers. Voor advies over de overstap heeft hij aangeklopt bij Nederlandse bekenden, meldt De Telegraaf.

Voordat de overgang van Yilmaz werd beklonken, vroeg hij Wesley Sneijder en Sven Botman om hun mening. De Turk kent de record-international van Oranje nog uit zijn tijd bij Galatasaray en afgelopen seizoen speelde hij nog samen met de verdediger bij Lille OSC.

“Ik heb met Wes gesproken en met Sven Botman”, onthult Yilmaz. “Zij waren heel positief. Wes vertelde me dat dit een bescheiden club is, maar diepe wortels heeft in het Nederlands voetbal. Er zijn hier veel belangrijke spelers geweest.” Daarmee doelt de 37-jarige spits op Mark van Bommel, Wilfred Bouma, Kevin Hofland en Fernando Ricksen.

Naast de rijke historie van de club is Yilmaz ook te spreken over Nederland qua voetballand. “Dit is één van de grootste voetbalscholen ter wereld, net als Brazilië”, vervolgt hij. “De grootste talenten komen hier vandaan of hebben zich hier doorontwikkeld, dus ik ben heel blij onderdeel van het Nederlands voetbal te zijn. Of ik met de Eredivisie in de spitsenhemel ben beland? Het zou van weinig respect getuigen als ik er zo over zou denken”, besluit Yilmaz.