Transfernieuws

'Martínez hard op weg naar United: deal met Ajax een kwestie van tijd en details'

'Martínez hard op weg naar United: deal met Ajax een kwestie van tijd en details'

14-07-2022 06:54

De transfer van Lisandro Martínez naar Manchester United lijkt steeds dichterbij te komen. Volgens Fabrizio Romano is het een ‘kwestie van uren en details’ voordat het Ajax-vertrek van de Argentijn officieel is.

De Telegraaf meldde woensdagavond al dat het United van Erik ten Hag en Ajax 'in een uren durende bijeenkomst' dicht bij een akkoord kwamen. De doorgaans goed ingevoerde Romano beweert dat de onderhandelingen in Amsterdam de doorslag hebben gegeven: de deal is dichterbij dan ooit.

De verwachting is dat de deal een kwestie van tijd is. De Premier League-gigant komt Ajax tegemoet en is bereidt te voldoen aan de eisen van de Amsterdammers. Via bonussen zal de transfersom dicht bij de geëiste 55 miljoen euro komen. Donderdag wordt een definitief akkoord verwacht.

In eerste instantie was een vertrek van Martínez onbespreekbaar voor Ajax. Ten Hag zette echter vol in op de komst van de Argentijns international. Omdat ook Arsenal meerdere biedingen op de linkspoot uitbracht, liep de prijs uiteindelijk op. Daardoor werd Martínez onhoudbaar.

Martínez wilde de stap zelf in ieder geval graag maken. De Argentijn maakte drie jaar geleden de overstap naar Europa. Ajax betaalde destijds zeven miljoen euro aan Defensa y Justicia.