Breaking news

AD: Feyenoord wil deze week komst van 51-voudig Oekraïens international afronden

AD: Feyenoord wil deze week komst van 51-voudig Oekraïens international afronden

12-07-2022 11:53 Laatste update: 12:09
10

Volgens het Algemeen Dagblad hoopt Feyenoord nog deze week de komst van Shakhtar Donetsk-verdediger Mykola Matvienko wereldkundig te maken. De Rotterdammers zien in de 26-jarige international van Oekraïne de uitgelezen kandidaat om de verdediging te versterken. 

De 51-voudig international geldt al op 26-jarige leeftijd als ervaren kracht. Hij speelde onder meer in de Champions League namens Shakthar Donetsk. Het afgelopen seizoen speelde hij bijvoorbeeld nog tegen Real Madrid. Matvienko staat te boek als een multifunctionele verdediger. Hij is zowel als centrale verdediger en als linksback inzetbaar.

Bij Shakhtar kroonde hij zich drie keer tot de landskampioen van Oekraïne. 'Het is de bedoeling dat Matvienko deze week al naar Nederland komt in een poging om met Feyenoord tot een akkoord te komen', stelt het AD. Eerder op de dinsdag maakten diverse Tsjechische media en 1908 melding van de interesse van Feyenoord in Dávid Hancko van Sparta Praag. De Slowaakse verdediger lijkt over hetzelfde profiel te beschikken: een linkspoot die eveneens op meerdere posities in de verdediging inzetbaar is. 

Het is nog niet duidelijk of het om een tijdelijke of permanente transfer gaat voor Matvienko. Zijn contract bij Shakhtar Donetsk eindigt medio 2025. Met het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United zit Feyenoord verlegen om een linksbenige verdediger.