Transfernieuws

'PSV komt in zoektocht naar verdediger uit bij Everton, huurtransfer in de maak'

'PSV komt in zoektocht naar verdediger uit bij Everton, huurtransfer in de maak'

11-07-2022 14:19 Laatste update: 15:31

PSV heeft in de zoektocht naar een linkercentrale verdediger zijn oog laten vallen op Jarrad Branthwaite. De verdediger van Everton lijkt in aanmerking te komen voor een verhuur bij The Toffees.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de Eindhovenaren deze week een beslissing nemen over wie de nieuwe linkerverdediger moet worden. Algemeen directeur Marcel Brands kent Branthwaite nog uit zijn tijd bij Everton, waar hij van 2018 tot 2022 werkzaam was. De Engelse verdediger speelde in 2021 op huurbasis bij Blackburn Rovers. Afgelopen seizoen kwam de linkspoot zes keer in actie voor Everton in de Premier League.

'Of hij ook daadwerkelijk een versterking van PSV wordt, is nog afwachten', schrijft de krant. De Engelsman is in ieder geval niet mee op trainingskamp met The Toffees. Branthwaite mag in principe alleen op huurbasis vertrekken en heeft nog een contract tot medio 2025 bij Everton. In het contract staat de optie voor nog één jaar.

PSV is naarstig op zoek naar een centrale verdediger. André Ramalho is nog niet hersteld van zijn blessure en ook Olivier Boscagli ligt er al maanden uit. Dat is ook de reden dat de nummer twee van de Eredivisie zich focust op een huurtransfer.