Transfernieuws

'NAC laat Hilterman gaan na akkefietje, Almere City is er als de kippen bij'

'NAC laat Hilterman gaan na akkefietje, Almere City is er als de kippen bij'

08-07-2022 23:00

Almere City lijkt de volgende club van Jeredy Hilterman te worden. De spits werd bij NAC Breda naar de tribune verbannen na enkele verkeerd gevallen uitspraken over zijn vorige club FC Emmen en lijkt nu voorgoed afscheid te kunnen nemen van de Bredase club. 

Hilterman maakte in de winter de overstap van Emmen naar NAC, maar moest de rest van het seizoen toekijken hoe Emmen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie werd. Hilterman liep daarmee promotie naar de Eredivisie mis, maar de voormalig speler meldde zich wel in Drenthe voor de huldiging van Emmen. Tijdens dat evenement liet de spits weten dat hij een fout had gemaakt door naar NAC over te stappen.

De Bredase club was daar niet van gediend en verwees de speler naar de tribunebank. Sindsdien kwam Hilterman niet meer in actie voor NAC. Almere City heeft zich gemeld voor de speler en voert inmiddels vergevorderde gesprekken, meldt BN de Stem. Beide clubs sluiten niet uit dat er na het weekend een overeenkomst kan worden gesloten. Het bedrag dat Almere City en NAC in gedachte hebben voor de overstap is niet gespecifieerd. Hilterman speelde de afgelopen vijf jaar 130 duels in de KKD en scoorde daarin 37 keer.