Transfernieuws

Slot sluit komst Dessers niet langer uit na toptransfers: 'Bewezen in De Kuip'

Slot sluit komst Dessers niet langer uit na toptransfers: 'Bewezen in De Kuip'

08-07-2022 16:56 Laatste update: 17:03

Arne Slot onderhoudt nog altijd warm contact met Cyriel Dessers. De Feyenoord-coach sluit niet bij voorbaat uit dat het alsnog van een terugkeer van Mr. Conference League in De Kuip komt. Daarnaast gaat de trainer in op de sterk verbeterde financiële positie.

Slot geeft in gesprek met ESPN aan 'niet van plan' te zijn op 'allerlei namen' in te gaan, maar maakt voor Dessers een uitzondering. "Hij heeft bij ons gespeeld", vertelt de trainer tegen de betaalzender. "We hebben contact. Hoe het met hem is, maar ook of er dingen concreet rondom hem spelen."

Voor ruim veertig miljoen euro vertrokken Luis Sinisterra (Leeds United) en Tyrell Malacia (Manchester United) uit Rotterdam. "Het is geen geheim dat we andere financiële mogelijkheden hebben dan het moment dat we de keuze rondom hem moesten maken. Wij zijn altijd op zoek naar goede spelers. Spelers die zich al hebben bewezen in De Kuip, is denk ik een extra voordeel", doelt Slot op een eventuele transfer van Dessers.

Toch is het uitgesloten dat spelers 'zomaar' naar Rotterdam zullen komen. "Naar het verdelen van geld is iets waar we heel goed naar moeten kijken. Er zijn ook clubs die nu denken: Feyenoord heeft nu zoveel geld: die kunnen nog veel meer betalen. Inderdaad hebben we meer geld dan een paar maanden geleden, maar we hebben ook veel meer posities die we nog moeten versterken dan twee, drie maanden geleden. De clubs waarmee we in gesprek gaan, moeten daarin enige realiteitszin hebben", aldus de openhartige coach.