Transfernieuws

Dessers: 'Malacia en Sinisterra zijn weg, zullen zien wat dat voor mij betekent'

Dessers: 'Malacia en Sinisterra zijn weg, zullen zien wat dat voor mij betekent'

08-07-2022 09:37

Cyriel Dessers heeft de hoop op een langer verblijf bij Feyenoord nog niet opgegeven. De spits is inmiddels bij KRC Genk de voorbereiding begonnen en wacht af of de Rotterdammers alsnóg een poging voor hem gaan wagen.

Dessers beleefde vorig jaar een geweldig seizoen bij de Rotterdammers. De aanvaller werd topscorer van de Conference League en ook in de Eredivisie toonde hij meermaals zijn waarde. "Het was het mooiste jaar in mijn carrière. Ik werd er een betere voetballer, leerde omgaan met de druk om voor 50.000 man te voetballen en speelde een Europese finale. Er zijn veel topspelers die dat niet kunnen zeggen", laat de goaltjesdief optekenen door Het Laatste Nieuws.

De Belgische Nigeriaan ontkent stellig dat zijn salariseisen de reden van de voorlopige breuk met Feyenoord is. De spits ergerde zich aan de media die dit wél beweerde. "Het werd sappiger en sappiger gemaakt. Je kunt zoiets het beste laten passeren. Maar tien miljoen? Dan jeukt het toch om te reageren", aldus de spits. "Het vervelende was dat sommige supporters geloofden dat het zo gelopen was. Terwijl de mensen die mij kennen weten hoe het verhaal in elkaar zit. Het contact met Feyenoord is nog steeds heel goed. Ik spreek de trainer (Arne Slot, red.) regelmatig. Die deur is nog niet helemaal dicht."

Feyenoord ziet ondertussen de ene na de andere speler de deur uit wandelen. "Malacia naar Manchester United, Sinisterra naar Leeds. Ik ben er zeker van dat zij het heel goed gaan doen daar", aldus Dessers. "We zullen zien of dat iets voor mij verandert."