Nieuws

'Bergwijn moet geduldig blijven: Ajax bezig met uitwerking mondelinge afspraken'

'Bergwijn moet geduldig blijven: Ajax bezig met uitwerking mondelinge afspraken'

05-07-2022 07:24 Laatste update: 07:25

Steven Bergwijn gaat zo goed als zeker zijn carrière vervolgen bij Ajax. De aanvaller van Tottenham Hotspur zal nog wel even geduld moeten hebben, want tot dusver is het nog niet gelukt om de mondelinge afspraken op papier te krijgen.

Zondagavond werd bekend dat Ajax Bergwijn voor een recordbedrag van 30 miljoen euro zal overnemen van de Londense grootmacht. De Amsterdammers bereikten een mondeling akkoord met Spurs-directeur Fabio Paratici. Tottenham suutde een bevestigingsmail naar Ajax met enkele aanvullende eisen over onder meer het aantal betaaltermijnen en een doorverkooppercentage, zo meldt De Telegraaf. Naar verluidt heeft Spurs-eigenaar Daniel Levy een andere mening over de uitwerking van het mondelinge akkoord dan Paratici.

In het recente verleden handelde Ajax al meerdere malen met Tottenham. Zo zagen de Amsterdammers Davinson Sánchez, Jan Vertonghen en Christian Eriksen voor een gezamenlijk bedrag van zo'n 69 miljoen euro naar Engeland verkassen. De regerend landskampioen verwacht Bergwijn op korte termijn te verwelkomen, maar vooralsnog zal hij woensdag 'gewoon' op het trainingsveld van Tottenham staan.