Teun Koopmeiners mist het EK

Nog een afvaller voor Koeman: Koopmeiners mist het EK

11 juni om 11:35

Teun Koopmeiners zal het Europees Kampioenschap aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder raakte geblesseerd in de warming-up tegen IJsland. Daarmee is hij de tweede afvaller na Frenkie de Jong.

De blessure van Koopmeiners is dusdanig dat hij het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan. Tijdens de warming-up van het uitzwaaiduel tegen IJsland schoot het bij de middenvelder in zijn lies. Uiteindelijk besloot Koeman Jerdy Schouten aan de aftrap te laten verschijnen en na afloop concludeerde de bondscoach dat het er niet goed uitzag.

Daarmee is hij de volgende Oranje-speler die niet actief zal zijn op het toernooi. Voor het duel met IJsland werd al bekend binnen het Nederland-kamp dat ook De Jong zijn blessure niet snel genoeg hersteld. Ian Maatsen werd vervolgens opgeroepen als de vervanger van de FC Barcelona-middenvelder.

Of er een vervanger komt voor Koopmeiners is nog onduidelijk. Koeman kan in ieder geval geen beroep doen op Quinten Timber. De Feyenoorder gaf zelf aan niet fit genoeg te zijn en kan dus niet afreizen naar Duitsland. Oranje mag nog tot de eerste groepswedstrijd tegen Polen geblesseerde spelers vervangen. Daarvoor is wel goedkeuring van het medisch comité van de UEFA nodig.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!