De Telegraaf: Timber heeft zelf zijn 'nee' verkocht aan Koeman

Quinten Timber heeft Ronald Koeman zelf 'nee' gezegd
11 juni om 11:30

Quinten Timber heeft Ronald Koeman zelf aangegeven niet fit genoeg te zijn voor het komende EK. In een telefoongesprek heeft de Feyenoord-middenvelder zich afgemeld. Daardoor koos de bonscoach uiteindelijk voor Ian Maatsen als vervanger van Frenkie de Jong.

'Feyenoorder Quinten Timber heeft opnieuw een bittere pil moeten slikken', aldus De Telegraaf. 'De middenvelder antwoordde ’nee’ toen Ronald Koeman hem maandag – kort na het afvallen van Frenkie de Jong – vroeg of hij weer fit was, melden bronnen rond Oranje. Koeman vroeg hem volop aan zijn herstel te blijven werken, zodat hij mogelijk wél beschikbaar zou zijn als er nog een selectiespeler zou afhaken. Na het slechte nieuws dat Frenkie thuis blijft, moest Timber Koeman dus telefonisch opnieuw teleurstellen.'

Eerder werd tijdens het programma Rondo van Ziggo Sport nog aangegeven door het management van Timber dat hij wel degelijk fit genoeg zou zijn geweest om De Jong te vervangen. De FC Barcelona-middenvelder zijn enkelkwetsuur herstelt minder snel dan verwacht en dus moest Koeman een knoop doorhakken. Hij besloot de 27-jarige thuis te laten.

Maatsen, die ook bij de laatste afvallers hoorde voor de definitieve selectie, is opgeroepen als vervanger van De Jong. Ook Teun Koopmeiners raakte geblesseerd, hoe het met zijn blessure staat en of Koeman ook een vervanger voor hem oproept is nog onduidelijk.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!