Ian Maatsen opgeroepen voor Oranje

Koeman haalt versterking uit Duitsland: deze speler vervangt Frenkie de Jong

11 juni om 08:55

Ian Maatsen heeft zich toch bij de selectie van het Nederlands elftal gevoegd. De vleugelverdediger van Borussia Dortmund is de vervanger van Frenkie de Jong. De FC Barcelona-middenvelder moet door zijn enkelblessure het gehele EK aan zich voorbij laten gaan.

Daarmee behoort Maatsen nu wel tot de definitieve selectie. Eerder viel hij samen met Marten de Roon, Nick Olij en Quinten Timber op het laatste moment af voor het Europees Kampioenschap. Bondscoach Ronald Koeman liet weten liever een aanvaller extra mee te nemen dan de razendsnelle vleugelspeler van Borussia Dortmund.

In 23 officiële duels voor Die Borussen scoorde Maatsen drie keer en gaf hij twee assists. Ook speelde hij samen met teamgenoot Donyel Malen mee in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Die werd uiteindelijk met 2-0 verloren. Nederland mag voor het eerste duel op het EK nog altijd geblesseerde spelers wisselen binnen de selectie. Echter moet ook het medische comité van de UEFA akkoord gaan.

Voor Quinten Timber betekent het oproepen van Maatsen wederom een teleurstelling. De middenvelder van Feyenoord leek de gedoodverfde favoriet om de plek van De Jong over te nemen, maar hij kampt nog altijd met een blessure. Daarom was Koeman na de wedstrijd tegen IJsland direct duidelijk en gaf hij aan dat Timber niet de uitnodiging zou krijgen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!