Koeman duidelijk: 'Timber niet de vervanger voor Frenkie de Jong'

10 juni om 23:20

Ronald Koeman zal Quinten Timber niet oproepen als vervanger van Frenkie de Jong. Eerder werd bekend dat de middenvelder het gehele EK alsnog moet missen. Ook heeft Koeman een slecht gevoel over de blessure van Teun Koopmeiners.

"Quinten Timber zal Frenkie de Jong niet vervangen", zegt Koeman na het nieuws voor de camera's van NOS. "De blessure van Teun Koopmeiners ziet er ook akelig uit en daar heb ik een slecht gevoel over." Tijdens de warming-up moest de Atalanta-middenvelder het veld ruimen met een mogelijke liesblessure.

De rede waarom De Jong uiteindelijk niet meegaat is ook duidelijk voor de bondscoach. "Uit tests is gebleken dat de Jong voortdurend reacties krijgt op zijn trainingen. We moesten concluderen dat hij zelfs de komende drie weken niet volledig fit zal zijn. Hij heeft een geschiedenis met deze blessure, dus we moeten aan zijn gezondheid denken. De club daar besloot risico's te nemen en dit is de prijs die we ervoor moeten betalen."

Het is niet duidelijk of Koeman een andere vervanger wil oproepen dat Timber. Morgen zal het Nederlands elftal afreizen richting Wolfsburg en daar de voorbereiding voortzetten. Op zondagmiddag staat het openingsduel van Nederland op het EK te wachten. De eerste tegenstander zal Polen zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!