Verhitte sfeer in EK-selectie Duitsland: Füllkrug en Rüdiger vliegen elkaar aan

Verhitte sfeer in EK-selectie Duitsland: Füllkrug en Rüdiger vliegen elkaar aan

10 juni om 19:45

Maandagmiddag ontstond er ruzie op de training van Duitsland. Niclas Füllkrug en Antonio Rüdiger vlogen elkaar voor 4.000 toeschouwers in de haren. Rüdiger moest vervolgens een aantal rondjes lopen om tot rust te komen.

De spanningen liepen hoog op tijdens de training. Füllkrug en Rüdiger stonden tegenover elkaar bij een afwerkoefening. Rüdiger bleef de spits van Borussia Dortmund naar beneden trekken. Nadat Füllkrug opnieuw op de grond belandde, riep hij gefrustreerd naar de gelegenheidsarbiter Mads Buttgereit: "Fluit eens!" Daarna zocht hij de confrontatie met de Real Madrid-verdediger. De twee duwden elkaar en de situatie dreigde te escaleren. Assistent-trainer Sandro Wagner moest ingrijpen om verdere problemen te voorkomen. Tijdens een drinkpauze klapte Rüdiger spottend in de richting van Füllkrug.

Het incident gebeurde voor de ogen van 4.000 toeschouwers. De twee spelers kennen elkaar al jaren en kunnen normaal gesproken goed met elkaar overweg. Maandag zei Füllkrug nog dat Rüdiger tot de mensen behoort met wie hij het het best kan vinden.

Duitsland speelt op 14 juni de openingswedstrijd van het EK tegen Schotland.