Dit zegt een hoopvolle Frenkie de Jong over de revalidatie van zijn enkelblessure

Dit zegt een hoopvolle Frenkie de Jong over de revalidatie van zijn enkelblessure

8 juni om 21:10

Voor Frenkie de Jong wordt het komende EK een race tegen de klok. De middenvelder is nog altijd geblesseerd en het is de vraag of de middenvelder op tijd fit is voor de eerste EK-wedstrijd. In het SBS6-programma Wij houden van Oranje ging De Jong in op zijn blessure. 

"Het gaat goed, we doen er alles aan, ik hoop dat ik erbij ben vanaf de eerste wedstrijd. Het is nog moeilijk om te beloven, maar het gaat goed", begon De Jong. "Het speelt echt altijd in je hoofd. Ook ’s nachts als je even naar de WC moet ben je altijd even aan het kijken hoe hij voelt. Op een gegeven moment wil je natuurlijk vrij spelen. Als je speelt moet je vrij in je hoofd zijn. Maar volgens mij is het vrij logisch, ik heb het altijd als ik geblesseerd ben. De hele dag door denk ik er wel aan."

De Jong wil nog geen beloftes doen over wanneer hij terugkeert op het veld. "We gaan voor de eerste wedstrijd, maar ik kan er niks in beloven. Het hangt er echt vanaf hoe die enkel reageert, en de volgende stappen gaat verwerken, maar het herstel gaat goed", aldus De Jong. Op 16 juni speelt Oranje zijn eerste wedstrijd op het EK. In Hamburg is Polen dan de tegenstander.