'Ajax en PSV nog altijd in de race voor Belgisch talent: FC Barcelona haakt af'

'Ajax en PSV strijden om Belgisch talent: FC Barcelona haakt af'
8 juni om 20:35
Laatste update: 8 juni om 20:40

Ajax en PSV blijven in de race voor Jorthy Mokio, meldt Relevo-verslaggever Matteo Moretto. Opvallend is dat FC Barcelona niet meer genoemd wordt.

Mokio's vader bezocht in mei Barcelona en werd gespot met sportief directeur Deco. Moretto gaf toen aan dat Barça interesse had in de zestienjarige verdediger, maar dat de strijd nog open lag. Nu lijken Ajax en PSV de beste papieren voor het talent te hebben. Het X-account TransferWatch bevestigt dat Mokio enthousiast is over de route die Mika Godts in Amsterdam volgde.

Mokio is een groot talent in België. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde de linksbenige verdediger al vier officiële wedstrijden voor het eerste elftal van KAA Gent. De club probeerde hem daarmee te overtuigen een profcontract te tekenen, maar zijn toekomst lijkt bij een Nederlandse topclub te liggen.

Volgens een Spaanse bron zijn er nieuwe gesprekken geweest tussen Barcelona en Mokio's entourage, maar een definitieve beslissing wordt begin volgende week verwacht. De strijd om Mokio is nog open, en naast Nederlandse clubs hebben ook Premier League-clubs hem een beter financieel bod gedaan dan Barcelona.