'Pikante interesse: AS Roma heeft Feyenoord-aanvaller op het lijstje'

'Pikante interesse: AS Roma heeft Feyenoord-aanvaller op het lijstje'

8 juni om 11:53

AS Roma heeft volgens Italiaanse geluiden interesse getoond in Feyenoord-aanvaller Igor Paixão. De Italiaanse club heeft de kwaliteiten van de Braziliaan goed kunnen beoordelen tijdens hun recente ontmoetingen in de Europa League. De rancune die destijds tussen beide ploegen ontstond, zou voor een mogelijk pikante transfer kunnen zorgen.

Met Daniele De Rossi betrokken bij de transferbesprekingen, heeft Roma Paixão op hun radar gezet als potentiële aanwinst voor deze zomer. De Rossi is op zoek naar snelle en technische vleugelspelers, en Paixao voldoet aan die eisen. Volgens Corriere dello Sport heeft de club al de eerste stappen gezet om de Braziliaanse aanvaller te benaderen.

Paixao kende een indrukwekkend seizoen bij Feyenoord, waarin hij twaalf doelpunten maakte en vier assists gaf in alle competities. Mocht hij openstaan voor een overstap, dan moet hij een keuze maken tussen de Champions League en Europa League. De Rotterdammers spelen op het hoogste niveau, de Romeinen een trede lager.

Paixão werd in de zomer van 2022 naar Feyenoord gehaald en had meteen impact. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen en in zijn tweede seizoen pakte hij de beker, waarbij hij de beslissende goal scoorde in de finale. Feyenoord-fans zullen mogelijk niet blij zijn met de mogelijke transfer, maar de interesse van een grote club als AS Roma bevestigt de waarde van Paixão. De linksbuiten heeft nog een contract tot medio 2027 in De Kuip en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een bedrag van ongeveer veertien miljoen euro.