Deze zeven Feyenoorders zijn komende zomer actief op het EK 2024

Deze zeven Feyenoorders zijn komende zomer actief op het EK 2024

8 juni om 10:44

Op vrijdag 14 juni begint het EK 2024 in Duitsland. Uiteraard doen er ook veel spelers uit de Eredivisie mee, waaronder een flinke dosis van Feyenoord. Welke spelers die in Rotterdam onder contract staan, doen mee aan het toernooi? VoetbalNieuws.nl zet de namen voor je op een rij!

Feyenoord-spelers op het EK 2024

In totaal nemen er zeven Feyenoord-spelers deel aan het EK. Twee daarvan zitten in de selectie van Oranje: Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida. Bijlow is de derde doelman in de équipe van bondscoach Ronald Koeman, maar Geertruida maakt als rechter centrumverdediger of rechtsback meer kans op speelminuten.

Daarnaast neemt Gernot Trauner het met Oostenrijk in de poule op tegen Nederland. Ondrej Lingr hoopt op succes met Tsjechië, evenals Luka Ivanusec met Kroatië. Dávid Hancko en Leo Sauer zitten gezamenlijk in de EK-selectie van Slowakije. Sauer is met achttienjarige leeftijd overigens één van de jongste spelers op het EK. Alleen Warren Zaïre-Emery (Frankrijk) en Lamine Yamal (Spanje) zijn later geboren dan de talentvolle buitenspeler van Feyenoord.

Met deze zeven namen is Feyenoord de Eredivisie-club met de meeste afgevaardigden op het EK. Ajax stuurt er vijf, PSV slechts drie. Opvallend is dat de Rotterdammers meer actieve EK-spelers in de gelederen hebben dan bijvoorbeeld Borussia Dortmund, de verliezend Champions League-finalist. Vanuit Die Schwarzgelben gaan er slechts zes namen naar Duitsland, mede door de opvallende afwezigheid van Ian Maatsen en Jadon Sancho.