Giovanni van Bronckhorst aan de slag bij Besiktas

Van Bronckhorst toch aan de slag in Turkije: Besiktas als bestemming

5 juni om 18:25
Laatste update: 5 juni om 18:26

Giovanni van Bronckhorst is uiteindelijk toch de nieuwe hoofdtrainer van Besiktas geworden. In januari was de oud-Feyenoord coach al dichtbij een overstap, maar die viel toch in het water. De Turkse club heeft zijn komst nu bevestigd.

Enkele maanden na de afgeketste deal is het toch rond gekomen tussen Besiktas en Van Bronckhorst. Aanvankelijk kreeg de oud-verdediger zijn staf niet rond, want er was een probleem met NAC en de Turkse club. Van Bronckhorst wilde Jean-Paul van Gastel graag als assistent, maar de Bredanaars gaven niet mee. Na lange onderhandelingen werd uiteindelijk de stekker uit de deal getrokken.

Ondnkas de promotie richting de Eredivisie moest Van Gastel vertrekken bij NAC en dus kwam er weer een mogelijkheid tot een deal met Besiktas. Dit keer kwamen beide partijen er wel uit en dus sluit de oud-NAC trainer zich aan bij de staf van Van Bronckhorst.

In Turkije tekent Van Bronckhorst een contract voor twee jaar met de optie tot nog een jaar. Eerder was hij werkzaam bij het Schotse Rangers en Feyenoord. Na José Mourinho is hij de tweede buitenlandse trainer die tekent bij een topclub uit de Süper Lig. Afgelopen seizoen eindigde de club als zesde in de competitie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!