Rentree uitgesloten: dit zegt Van Bronckhorst over een terugkeer bij Feyenoord

Van Bronckhorst zet zijn zinnen op een buitenlands avontuur
27 mei om 21:11

Giovanni van Bronckhorst is duidelijk over zijn toekomstplannen. De 49-jarige coach wil niet terugkeren naar Feyenoord. Sinds zijn ontslag bij Rangers FC in november 2022 is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar een terugkeer naar Nederland sluit hij uit.

Van Bronckhorst heeft sinds zijn vertrek bij Rangers FC geen club meer getraind. "Ik ben altijd kieskeurig geweest. Nu is het moment dat er interesse komt en dat je met clubs praat," vertelt Van Bronckhorst bij Rondo op Ziggo Sport. "Het is afwachten of dat doorgaat. Het is een heel ander proces geworden. Je moet solliciteren, zo voelt het. Ik moet zeggen: ik ben blij met hoe mijn leven er nu uitziet, maar trainer van een club zijn is ook geweldig."

Van Bronckhorst geniet van de gesprekken die hij voert met clubs. "Of er iets bij zit? Zeker wel, ja. Met die club ben ik nog in gesprek. Er spelen dingen. In Nederland? Dat niet." Hij geeft aan dat Feyenoord hem niet benaderd heeft voor een rol als trainer. "Nee, dat niet. Ik heb heel veel contact met Feyenoord, maar niet op de manier dat ik in beeld ben als trainer. Maar ik heb de afgelopen jaren vaak met Dennis (te Kloese, red.) gesproken."

"Mijn ambitie als coach ligt niet in Nederland," licht Van Bronckhorst toe. "Ik heb bij Feyenoord een geweldige periode gehad. Ik heb alles gewonnen wat je kan winnen in Nederland. Om dat opnieuw te doen, is niet mijn ambitie. Zeg nooit, nooit. Maar op dit moment niet."