'Bij deze club uit de Championship staat Pascal Jansen hoog op het lijstje'

'Bij deze club uit de Championship staat Pascal Jansen hoog op het lijstje'
5 juni om 16:03

Sunderland heeft zijn oog laten vallen op Pascal Jansen als nieuwe hoofdcoach. Jansen, voormalig trainer van AZ, staat hoog op de lijst van de clubleiding. Dat meldt The Sun.

Sunderland toont concrete interesse in Pascal Jansen

Sunderland zoekt een opvolger voor Michael Beale, die in januari werd ontslagen na tegenvallende prestaties. Interim-trainer Mike Dodds nam het roer over tot het einde van het seizoen, waarin Sunderland als zestiende eindigde in de Championship, tien plekken lager dan het vorige. De clubleiding wil snel een vaste trainer aanstellen.

Eerder werd Will Still in verband gebracht met de club, maar die onderhandelingen liepen stuk toen RC Lens interesse in hem toonde. Nu is het vizier gericht op Jansen, die in januari vertrok bij AZ na een bijna-bekerblamage tegen de amateurs van Quick Boys. Jansen was tussen 2015 en 2017 ook coach van Jong PSV.

Volgens Alan Nixon van The Sun is Jansen een "serieuze optie" voor Sunderland. Een mogelijke deal zou afhangen van welke stafleden Jansen mag meenemen naar de Academy of Light. Jansen leidde AZ in 162 wedstrijden met een winstpercentage van 58,02 procent. Sunderland wacht op duidelijkheid of Jansen zelf interesse heeft in een stap naar Engeland.