Koeman blijft rekenen op De Jong tijdens EK: 'Het herstel loopt volgens plan'

Koeman blijft rekenen op De Jong tijdens EK: 'Het herstel loopt volgens plan'

5 juni om 15:44

Bondscoach Ronald Koeman blijft positief over de deelname van Frenkie de Jong aan het EK. De middenvelder van FC Barcelona is in Zeist bezig met het herstel van zijn enkelblessure en heeft nog niet met de groep getraind voor de oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland. Het doel is om hem fit te krijgen voor de eerste poulewedstrijd tegen Polen, op zondag 16 juni, maar ook dat is nog gissen.

Koeman benadrukte dat het herstel van De Jong volgens plan verloopt. "Van tevoren was duidelijk dat hij tot en met de eerste wedstrijd niet bij de groep is. Vanaf de eerste wedstrijd zal dat beginnen." De blessure van De Jong is een zorgpunt, maar Koeman blijft hoopvol. De bondscoach heeft woensdag bekendgemaakt dat Bart Verbruggen de eerste doelman is voor het EK en ook in de komende oefenduels zal spelen.

Als De Jong niet op tijd fit is, komen alternatieven zoals Joey Veerman, Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners in beeld. Koeman benadrukte dat de selectie nog tot de avond voor de eerste groepswedstrijd kan worden aangepast bij blessures. "Maar daar is het nu nog veel te vroeg voor. We hebben nog steeds het idee dat hij rondom die eerste wedstrijd fit zal zijn."

Koeman reageerde ook op kritiek van Ruud Gullit, die vindt dat De Jong dwingender moet spelen. "Als Ruud dat over Frenkie zegt, zal hij daar zijn redenen voor hebben", zei Koeman. "Frenkie kan dominanter zijn en meer naar voren spelen. Nu is het even wachten op zijn fitheid."