Transfernieuws

'Na Jesus ook wil Bernardo Silva weg bij City: technicus geeft jawoord aan Barça'

'Na Jesus ook wil Bernardo Silva weg bij City: technicus geeft jawoord aan Barça'

04-07-2022 09:20
1

Bernardo Silva vertrekt deze zomer graag naar FC Barcelona, meldt het Spaanse SPORT. De middenvelder zou zijn wens bij de Manchester City-directie kenbaar hebben gemaakt.

Silva siert op maandagmorgen op de cover van SPORT. De Portugees intertnational heeft volgens de Spaanse krant aan Barça aangegeven graag de overstap te willen maken. Zaakwaarnemer Jorge Mendes gaat met de transfer aan de slag.

Het is algemeen bekend dat de Catalanen momenteel niet over veel financiële middelen beschikken. Silva heeft nog een contract tot medio 2025 bij de kampioen van de Premier League, waardoor Barça een flink bedrag voor hem zal moeten neertellen. De Engelse grootmacht is naar verluidt niet bereidt de middenvelder voor minder dan honderd miljoen euro te laten gaan. Barça hoopt met uitgaande transfers het budget op te krikken.

Silva maakte in 2017 voor vijftig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar City. In Engeland groeide de Portugees uit tot een gewaardeerde kracht. Guardiola ging onlangs nog in op een mogelijk vertrek van de Portugees. “Ik denk dat Bernardo bij ons blijft. Hij is heel belangrijk voor ons. Maar ik heb altijd gezegd, ook in mijn tijd bij Barça, ik wil liever geen spelers die liever ergens anders willen spelen”, aldus de coach.