Transfergeruchten

'Grote clubs strijden om Zirkzee: volgende Italiaanse grootmacht aast op de spits'

GERUCHT: 'Grote clubs strijden om Zirkzee: volgende Italiaanse grootmacht aast op de spits'

2 mei - 22:37

Een nieuwe strijd om Joshua Zirkzee is ontbrand nu een prominente Italiaanse club zich in de strijd heeft gemengd om de Bologna-spits te contracteren, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Welke Italiaanse grootmacht wilt zich gaan versterken met de Nederlandse spits? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Juventus, onder leiding van sportief directeur Cristiano Giuntoli, heeft zijn zinnen gezet op Zirkzee als de perfecte partner voor Dusan Vlahovic. Dit koppel zou de kern moeten vormen van een grondige vernieuwing van de aanvallende linie van de club. Giuntoli's visie op de toekomst met Zirkzee aan boord wordt beschreven als een 'totale restyling'.

De Oude Dame is echter niet de enige met interesse in de Nederlandse aanvaller. Zowel AC Milan als Arsenal hebben eerder hun belangstelling kenbaar gemaakt. Juventus zou echter kunnen struikelen over de financiële beperkingen, wat een succesvolle strijd om Zirkzee moeilijk maakt. Als alternatieven worden een terugkeer van Alvaro Morata en het vertrek van Arek Milik overwogen.

Zirkzee bewijst zijn waarde dit seizoen bij Bologna met twaalf doelpunten en vier assists uit vijfendertig wedstrijden. Hij is nog tot medio 2026 verbonden aan de Italiaanse subtopper.