Breaking news

Nachtmerrie voor Dest wordt werkelijkheid: PSV-huurling mist restant kalenderjaar

Nachtmerrie voor Dest wordt werkelijkheid: PSV-huurling mist restant kalenderjaar

23 april - 21:47 Laatste update: 22:05

De nachtmerrie voor Sergiño Dest is werkelijkheid geworden, zo weet het Eindhovens Dagblad maandagavond te melden. Eerder op de dag kwam al het nieuws uit de VS naar buiten dat de rechtsachter maandenlang buitenspel zal staan door zijn opgelopen blessure. Het is nog maar de vraag hoe de toekomst van Dest er uit komt te zien.

De blessure ontstond afgelopen zaterdag toen Dest tijdens een oefening een verkeerde beweging maakte, wat leidde tot een directe en hevige pijn in zijn knie. De medische staf van PSV was snel ter plaatse en de eerste diagnose wees al op een gescheurde voorste kruisband. Een snelle mri-scan bevestigde later de ernst van de situatie. Dest, formeel nog eigendom van FC Barcelona, staat nu voor een lange herstelperiode en een mogelijke operatie. Ondertussen wordt zijn toekomst bij PSV, inclusief een eventuele koopoptie van elf miljoen euro, heroverwogen. Dit terwijl PSV en Barcelona de komende weken in gesprek zullen gaan over zijn situatie.

Dest zal door deze blessure ook belangrijke wedstrijden voor zowel zijn club als het nationaal team van de Verenigde Staten missen, inclusief de Copa América die dit jaar in de VS wordt gehouden. Dit is een zware klap voor zowel de speler als de teams die op zijn inzet hadden gerekend. De 33-voudig international was bij PSV bezig aan een sterk seizoen en zorgde in 37 wedstrijden voor zeven assists en twee doelpunten.