Nieuws

Maguire blijft Ten Hag steunen: dit heeft de verdediger te zeggen over zijn coach

Maguire blijft Ten Hag steunen: dit heeft de verdediger te zeggen over zijn coach

23 april - 20:33

Ondanks de hevige speculatie over de toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United, benadrukt aanvoerder Harry Maguire dat het team zich niet laat afleiden en vastberaden blijft samenwerken. Dit heeft hij uitgesproken in een interview met Sky Sports.

De Red Devils hebben zich weliswaar geplaatst voor de FA Cup-finale, maar de onverwachte nederlaag tegen Coventry City heeft de twijfels over Ten Hags capaciteiten alleen maar versterkt. United, momenteel op de zevende plaats in de Premier League, lijkt Champions League-voetbal mis te lopen na een achterstand van zestien punten op Aston Villa.

Er broeit ook onvrede binnen de selectie. Zo 'likete' Alejandro Garnacho tweets die kritisch waren over Ten Hag, hoewel hij deze snel weer verwijderde en terugkeerde in de selectie voor de wedstrijd tegen Coventry. Hoewel verwacht wordt dat Ten Hag aanblijft tot de finale tegen Manchester City, gonst het van geruchten over zijn mogelijke opvolging door Thomas Tuchel. Met nog zeven wedstrijden te gaan dit seizoen — zes in de competitie en één in de beker — is Maguire stellig over de focus van de spelers. Ze zijn vastbesloten het seizoen sterk af te sluiten ondanks de speculaties rondom de manager.

"We zijn vastberaden om dit seizoen nog successen te boeken," zegt Maguire. "We hebben een FA Cup-finale om voor te spelen, Premier League-wedstrijden waarin we moeten vechten, en we staan hier allemaal samen in: de manager, de spelers, de fans, het personeel. We willen allemaal hetzelfde, en dat is succesvol zijn," aldus de verdediger.