Nieuws

Makkelie fluit op EK 2024: deze arbiters zijn geselecteerd voor het toernooi

Makkelie fluit op EK 2024: deze arbiters zijn geselecteerd voor het toernooi

23 april - 11:55

Danny Makkelie zal aanwezig zijn op het EK in Duitsland. De scheidsrechter zal de enige Nederlandse scheidsrechter zijn die actief is op het toernooi. Welke scheidsrechters reizen nog meer af naar Duitsland? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Het Europees Kampioenschap in Duitsland wordt het tweede EK voor Makkelie. Drie jaar geleden floot hij nog de halve finale tussen Engeland en Denemarken op het EK 2020. Zijn Nederlandse collega, de inmiddels gepensioneerde Björn Kuipers, had de eer de finale van dat toernooi te fluiten. Makkelie was ook actief tijdens het laatste wereldkampioenschap in Qatar, anderhalf jaar terug. Tijdens dat toernooi had hij de leiding over twee duels. 

Welke scheidsrechters zullen actief zijn op het EK 2024?

Makkelie is één van de achttien scheidsrechters die door de UEFA gekozen is om actief te zijn tijdens het EK. Daaronder behoort ook de Pool Szymon Marciniak die tijdens het WK 2022 de finale tussen Frankrijk en Argentinië floot. Er zijn veertien verschillende nationaliteiten en alleen Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland leveren twee scheidsrechters af.

De overige scheidsrechters die actief zijn op het EK 2024 zullen Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spanje), Marco Guida (Italië), Istvan Kovacs (Roemenië), Ivan Kruzliak (Slowakije), François Letexier (Frankrijk), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Turkije), Glenn Nyberg (Zweden), Michael Oliver (Engeland), Daniele Orsato (Italië), Sandro Schärer (Zwitserland), Daniel Siebert (Duitsland), Anthony Taylor (Engeland), Clément Turpin (Frankrijk), Slavko Vincic (Slovenië) en Felix Zwayer (Duitsland) zijn.