Transfernieuws

Telegraaf: bij deze KKD-club gaat Sjors Ultee aan de slag als hoofdtrainer

Telegraaf: bij deze KKD-club gaat Sjors Ultee aan de slag als hoofdtrainer

22 april - 17:00

Sjors Ultee wordt de nieuwe hoofdtrainer van TOP Oss. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend bij de club, die momenteel zeventiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. Ultee volgt Ruud Brood op, die een jaar lang de leiding had over de ploeg.

TOP Oss besloot vorige week om de samenwerking met Brood niet voort te zetten en was al enkele weken in gesprek met Ultee. De 36-jarige coach krijgt bij de Brabantse club veel vrijheid om naar eigen inzicht te werken, zo meldt De Telegraaf.

Ultee, die eerder werkzaam was bij Fortuna Sittard en SC Cambuur, werd vorig jaar ontslagen in Leeuwarden. Henk de Jong nam toen zijn plaats weer in na herstel van een zware operatie. Sindsdien heeft Ultee verschillende aanbiedingen ontvangen, voornamelijk uit het buitenland, waar hij echter niet op inging.

TOP Oss is sinds de promotie van Almere City in 2023 de enige profclub uit Nederland die nog nooit in de Eredivisie uitkwam. In 2019 speelde TOP voor het laatst in de play-offs. Toen werd er in de halve finale verloren van Sparta Rotterdam.