Transfernieuws

Bij deze club krijgt Fabio Cannavaro zijn eerste klus als trainer in de Serie A

Bij deze club krijgt Fabio Cannavaro zijn eerste klus als trainer in de Serie A

22 april - 15:14

Fabio Cannavaro wordt de nieuwe hoofdtrainer van Udinese, waar hij zijn eerste opdracht als trainer in de Serie A krijgt. Als voormalig Ballon d'Or-winnaar is zijn taak duidelijk: de club behoeden voor degradatie.

Fabio Cannavaro naar Udinese

De 51-jarige Cannavaro, bekend van zijn tijd als verdediger bij Juventus, Real Madrid en Internazionale, heeft eerder gecoacht bij Benevento in de Serie B, en in China en Saudi-Arabië. Cannavaro had recent zijn wens uitgesproken om bij Napoli aan de slag te gaan, waar zijn spelerscarrière begon. Zijn nieuwste uitdaging bij Udinese begint met een uitwedstrijd tegen Bologna aankomende zondag.

De situatie bij Udinese is precair. Na het verlies tegen Hellas Verona in de laatste minuten van de blessuretijd, staat de club uit het noorden van Italië zeventiende, gelijk in punten met Frosinone op de gevreesde achttiende plaats, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Met slechts vier overwinningen in het huidige seizoen, waaronder tegen topteams als Juventus, AC Milan en Lazio, maar ook zestien gelijke spelen, is de druk om te presteren enorm.

Verder moet Udinese nog een wedstrijd tegen AS Roma afmaken, die gestaakt werd nadat Roma-speler Evan Ndicka onwel werd met een stand van 1-1. Het behouden van dat resultaat en het behalen van punten in de komende vijf wedstrijden tegen Bologna, Napoli, Lecce, Empoli en Frosinone zijn cruciaal voor de overlevingskansen van I Bianconeri.