Nieuws

ESPN komt met geruststellend bericht: EK komt niet in gevaar voor De Jong

ESPN komt met geruststellend bericht: EK komt niet in gevaar voor De Jong

22 april - 13:37 Laatste update: 13:39

Frenkie de Jong lijkt het EK in Duitsland 'gewoon' te gaan halen, zo melden bronnen aan ESPN. Maandag kwam MARCA met het nieuws dat het seizoen van de middenvelder van FC Barcelona erop zit, maar lijkt vooralsnog om het clubseizoen te gaan.

Afgelopen zondag kwam De Jong akelig in botsing met Real Madrid-middenvelder Federico Valverde. De enkel van de Oranje-international klapte dubbel en hij moest zich daardoor laten wisselen. De Jong verliet in tranen en per brancard het veld en dat duidde op slecht nieuws, wat MARCA ook bracht. Het clubseizoen zit er volgens het Spaanse media op voor hem, maar volgens ESPN betekent dit niet dat het EK in gevaar komt.

Voor Oranje is de blessure van De Jong nu wellicht dus niet al te zuur, maar voor Barcelona is het dat wel. Het gat van elf punten met Real Madrid is onoverbrugbaar, maar nummer drie Girona willen de Catalanen nog wel achter zich houden. Dat gat is momenteel twee punten.

Voor De Jong is het dit seizoen de derde keer dat hij aan de kant staat vanwege een enkelblessure. Eind 2023 raakte hij in het duel met Celta de Vigo geblesseerd aan het gewricht, waarna enkele maanden hetzelfde gebeurde tegen Athletic Bilbao. Zondag was Real Madrid de boosdoener.