Nieuws

Wieffer maakt zich ergens zorgen om EK: 'MRI deze week, dan gaan we het zien'

Wieffer maakt zich ergens zorgen om EK: 'MRI deze week, dan gaan we het zien'

22 april - 13:06 Laatste update: 13:12

Mats Wieffer durft niet te zeggen of hij het EK gaat halen. De middenvelder van Feyenoord moest de bekerfinale laten schieten wegens een bovenbeenblessure en weet niet of het toernooi in Duitsland in gevaar komt. Dat moet een MRI-scan gaan uitwijzen.

Een uur voor de aftrap werd bekend dat Wieffer niet kon spelen tegen NEC. De controleur werd op krukken gespot voor De Kuip omdat hij last heeft van een bovenbeenblessure. "Afgelopen week had ik een momentje, toen heb ik binnen getraind", begint hij tegenover ESPN. "Vrijdag schoot het er weer in en ik weet niet hoe erg het is, dat gaan we zien."

Een scan moet straks gaan uitwijzen in hoeverre het EK in gevaar komt voor Wieffer. "Ik heb deze week een MRI-scan, dus dan gaan we het zien. Ik ga mijn best doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Ik kan er niet te veel over zeggen op dit moment, maar ga mijn best doen om zo snel mogelijk terug te zijn", besluit hij.

Ronald Koeman zal in ieder geval niet al te lekker hebben geslapen. De bondscoach zag zondagavond ook Frenkie de Jong uitvallen met een nieuwe enkelblessure. De Oranje-international mist volgens Spaanse media de rest van het seizoen bij FC Barcelona.