Nieuws

Dit zegt burgermeester Aboutaleb over de bekerfinale Feyenoord - NEC

Dit zegt burgermeester Aboutaleb over de bekerfinale Feyenoord - NEC

22 april - 11:35

Ahmed Aboutaleb baalt van de onderbrekingen tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Meedere keren moest scheidsrechter Gözübüyük het spel stoppen vanwege vuurwerk. Toch had de burgemeester ook nog positieve dingen gezien. Wat zei Aboutaleb over de bekerfinale? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Het was zeer onrustig in De Kuip tijdens de bekerfinale. Verschillende keren werd er vuurwerk afgestoken en door de vele rookontwikkeling moest scheidsrechter Gözübüyük het spel stil leggen. In de tweede helft moesten Feyenoord en NEC zelfs voor twintig minuten richting de kleedkamer. Een groot spandoek van de Feyenoord aanhang was in brand gevlogen en de veiligheid kon niet gergarandeerd worden. Pas na ingrijpen van de Rotterdamse brandweer kon het spel hervat worden.

Wat zei burgemeester Aboutaleb over de bekerfinale?

"Grotendeels van de tijd heb ik genoten. Er waren wat vervelende momenten, maar ik heb zeker genoten na de 1-0", zegt Aboutaleb kort voor de huldiging van Feyenoord voor de camera's van ESPN. "Ik ben even weggelopen omdat ik met mijn collega's van de driehoek en de brandweer wilde spreken over het incident in de gracht. Daar brandden wat fakkels op een spandoek. Die rook kan ook giftig zijn, dus we moesten ons even terugtrekken en ons beraden op wat we moesten doen. Uiteindelijk was het een mooie dag, want het grootste deel was natuurlijk goed volk."

De huldiging van Feyenoord is dit jaar niet op de Coolsingel. Burgemeester Aboutaleb besloot daartegen en dat kwam hem op veel kritiek te staan. De Rotterdammers moeten dit keer de Dennenappel tonen op Binnerotte. De Rotterdamse burgemeester is aanwezig, maar of hij op het podium zal verschijnen is niet duidelijk. "Als ik uitgenodigd wordt op het podium, dan ben ik daarvoor in. Maar ik ben vandaag gewoon toeschouwer."