Nieuws

'Slecht nieuws uit Eindhoven: Dest rest van het seizoen langs de kant'

'Slecht nieuws uit Eindhoven: Dest rest van het seizoen langs de kant'

21 april - 14:40 Laatste update: 14:40

Sergiño Dest zal de resterende wedstrijden van PSV niet meer spelen. De verdediger is geblesseerd geraakt en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Volgens bronnen rondom de speler is de blessure op het eerste aanblik ernstig.

Daarmee zal Dest de wedstrijden tegen SC Heerenveen, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk hoogstwaarschijnlijk missen. De wedstrijd tegen de Friezen komt sowieso te vroeg en over de rest hangt een groot vraagteken. In het slechtste scenario zal de Amerikaan ook de kampioenswedstrijd moeten missen.

Peter Bosz zal dus naar een alternatief moeten kijken in zijn selectie. Mauro Júnior en Patrick van Aanholt zullen gelden als de favorieten om de rol van Dest over te nemen. Van Aanholt en Mauro Júnior hebben beide al vaker gefungeerd als vleugelverdediger en kunnen ook aan de linkerkant spelen.

PSV huurt Dest nog altijd van FC Barcelona, maar heeft wel een koopoptie in het contract. Mochten de Eindhovenaren die optie niet lichten of er niet uitkomen met Dest kan het dus zo zijn dat de Amerikaan zijn laatste wedstrijd in het shirt van PSV heeft gespeeld. Dest kwam 37 officiële wedstrijden in actie. Daarin maakte hij twee doelpunten en gaf hij zeven assists.