'Zidane wil nog niet naar Bayern München en wacht op Engels besluit rond Ten Hag'

'Zidane wil nog niet naar Bayern München en wacht op Engels besluit rond Ten Hag'
20 april om 11:10
Laatste update: 20 april om 11:19

Recente berichten ontkrachten de interesse van Bayern München in Zinedine Zidane, maar dat lijkt de Fransman niet te deren. Volgens recente berichtgeving van L'Équipe is de voorkeur van Zidane duidelijk, de Fransman mikt namelijk op een rol bij het Manchester United van Erik ten Hag. 

Zidane, die al bijna drie jaar geen team meer heeft geleid na zijn succesvolle tijd bij Real Madrid, is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met de Premier League in zijn vizier lijkt de positie bij Manchester United hem op het lijf geschreven. Hoewel hij aanvankelijk gekoppeld werd aan Bayern München, geeft Zidane de voorkeur aan een avontuur in Engeland.

De mogelijke komst van Zidane naar Old Trafford zou slecht nieuws betekenen voor Erik ten Hag. De Nederlandse coach, wiens toekomst al enige tijd onderwerp van speculatie is, wordt nog steeds betrokken bij de plannen voor het volgende seizoen, maar de druk neemt toe. Het leren van de Engelse taal wordt gezien als een kleine hindernis voor Zidane, maar dit schrikt hem minder af dan de Duitse taal en cultuur bij Bayern.

Door de openstaande vacature in München, wordt Zidane ook veelvuldig in verband gebracht met het opvolgen van de vertrekkende Thomas Tuchel. In Spanje wist Mundo Deportivo zelfs al te stellen dat een overeenkomst tussen club en trainer dicht bij was. Dat gerucht werd echter snel alweer ontkracht door transferexpert Florian Plettenberg van Sky Sports Deutschland. Wel werd aangegeven dat Zidane nauwkeurig in beeld is voor het trainerschap in München.