Transfergeruchten

Ajax wil Spaans talent halen: meerdere kapers op de kust voor Espí

GERUCHT: Ajax wil Spaans talent halen: meerdere kapers op de kust voor Espí

17 april - 18:00

Ajax lijkt zijn pijlen te hebben gericht op Carlos Espí van Levante UD. De boomlange spits geldt als een groot talent, maar er zijn meedere kapers op de kust. Ook Real Madrid en Sporting CP zouden interesse hebben in de achttienjarige.

Volgens het Spaanse Esports Base zou Ajax geïnteresseerd zijn in de diensten van Espí. Echter zou ook Levante UD doorhebben dat er verschillende Europese topclubs interesse hebben in de spits. Op dit moment is Espí nog actief in de jeugdopleiding en heeft hij een contract tot medio 2027. Las Granotas zouden al gesprekken met de entourage aan het voeren zijn om die verbintenis open te breken.

Vanuit de geïntereseerde clubs is nog geen bod gekomen, maar de verwachting is dat die wel gaan komen. Espí is een opvallende verschijning in de jeugdopleiding van Levante. Hij is 1 met 94 lang en scoort aan de lopende band. Tevens maakte hij dit seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht. Tijdens het 0-0 gelijkspel in de Segunda Division speelde hij zeven minuten mee.

Oorspronkelijk komt Espí van de club UD Alzira. Tijdens de zomer van 2022 maakte hij de overstap naar Levante en sindsdien is hij vooral actief in de onder 19. Levante staat dit seizoen elfde in de Segunda Division en promotie naar La Liga lijkt heel moeilijk te worden. Er zijn nog zeven competitiewedstrijden te spelen, maar het gat naar de play-offs is vier punten.