Wie is Juan Miranda, de veelbelovende linksachter die op de radar van Ajax staat?

Wie is Juan Miranda, de veelbelovende linksachter die op de radar van Ajax staat?
15 april om 13:34
Laatste update: 15 april om 13:37

Ajax zou denken aan de mogelijke komst van Juan Miranda, zo klinken de geluiden uit Spanje. Maar wie is deze linksachter? En hoe veel moet Miranda kosten? VoetbalNieuws stelt de verdediger aan je voor!

Juan Miranda, voluit Juan Miranda González, geboren op 19 januari 2000 in Olivares, begon zijn spelerscarrière in de jeugdopleidingen van Real Betis en FC Barcelona. De jonge linksachter keerde in 2021 terug op het oude nest en maakt sindsdien een sterke ontwikkeling door.

De voetbalreis van Miranda's begon dus bij de jeugdacademie van Real Betis, maar al snel trok hij de aandacht van grotere clubs. Zijn potentieel werd erkend door FC Barcelona, waar hij zich aansloot bij hun beroemde La Masia-academie. Bij Barça doorging hij een intensieve ontwikkelingsperiode, die hem niet alleen technisch vaardiger maakte, maar ook tactisch slimmer.

In 2018 maakte Miranda zijn debuut in het eerste elftal van Barça. Ondanks de felle concurrentie voor de linksbackpositie wist Miranda waardevolle speelminuten te verzamelen. Uiteindelijk mocht Miranda vier keer zijn opwachting in het eerste maken en maakte in 2018/19 deel uit van he team dat de Spaanse Supercup won. Echter, om meer ervaring op te doen, werd hij in 2019 uitgeleend aan Schalke 04 in de Bundesliga. Voor de gevallen topclub kwam Miranda tot twaalf optredens, waarin hij goed was voor één assist. Het daaropvolgende seizoen keerde Miranda op huurbasis terug bij Real Betis, dat de verdediger in de zomer van 2021 transfervrij overnam. Voor Betis staat zijn teller inmiddels op 105 wedstrijden, waarin hij goed is voor elf assists en acht doelpunten. In het seizoen 2021/22 maakte hij nog onderdeel uit van het team dat de Copa del Rey wist te veroveren. 

Contractsituatie Miranda

Als Real Betis langer door wil met Miranda, dan moet het snel zijn. De 24-jarige verdediger beschikt namelijk over een aflopend contract. Zijn marktwaarde wordt geschat op negen miljoen euro, waardoor hij als transfervrije speler een interessante optie voor menig topclub is.

Ajax toont interesse in Miranda

In april 2024 kwamen er uit Spanje geluiden dat Miranda zich in de kijker van diverse clubs heeft gespeeld. Onder meer Ajax, maar ook AC Milan en Benfica, zouden de Spanjaard komende zomer transfervrij over willen nemen.

Interlandcarrière Miranda

Miranda doorliep diverse jeugdelftallen van Spanje en mocht op 8 juni 2021 zijn debuut voor het nationale elftal maken. In de oefeninterland tegen Litouwen (4-0) wist Miranda ook direct het net te vinden. Helaas bleef het voor de verdediger tot dus ver bij deze enkele interland. In de jeugd won Miranda met de Onder-17 in 2017 het EK en deed dit kunstje in 2019 met de Onder-19 van Spanje nog eens rustig over.