Zo wil PSV het middenveld van volgend seizoen komende zomer vorm gaan geven

Zo wil PSV het middenveld van volgend seizoen komende zomer vorm geven
13 april om 13:15
Laatste update: 13 april om 13:27

Voor PSV lijkt er een drukke transferzomer op de agenda te staan. Diverse sterkhouders hebben zich in de kijker van de Europese top gespeeld, terwijl de Eindhovenaren zelf dolgraag door willen met enkele huurlingen. VoetbalNieuws neemt de plannen van PSV voor het middenveld voor het seizoen 2024/25 met je door! 

PSV zet alles op alles om Malik Tillman, die momenteel op huurbasis speelt, definitief aan te trekken van Bayern München. Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, is de club intensief bezig, maar blijft de situatie complex. "Met hem zijn ze volle bak bezig, om hem bij Bayern München weg te houden," vermeldt Elfrink in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad, "Ik denk alleen dat het ijdele hoop is", aldus de voetbaljournalist.

De Eindhovenaren hebben de optie Tillman na dit seizoen over te nemen voor circa twaalf à dertien miljoen euro, terwijl Bayern München de overgang kan blokkeren door een afkoopsom van drie miljoen euro te betalen. Elfrink speculeert over de mogelijkheden: "Dat zal moeilijk worden, maar wie weet. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Misschien zijn ze bij Bayern wel zó verdrietig, dat ze het allemaal niet meer weten." De Amerikaanse huurling is dit seizoen in 34 optredens goed voor dertien assists en zes doelpunten.

Tegelijkertijd wordt ook de positie van Joey Veerman binnen de club besproken. "Komt daar straks 35 of 40 miljoen voor, dan zal PSV toch ook gaan kijken of hij de volgende stap kan zetten, meet Elfrink. Jerdy Schouten is daarentegen onmisbaar volgens de club. "Die mag zeker niet weg en dat vinden ze bij PSV ook een fantastische speler. Die moet koste wat kost blijven," benadrukt de club-watcher. De teller van Veerman staat dit seizoen al op veertien assists en zes doelpunten in 36 optredens.