Nieuws

Wie is Tidjany Touré, de veelbelovende Feyenoord-huurling bij Gil Vicente?

Wie is Tidjany Touré, de veelbelovende Feyenoord-huurling bij Gil Vicente?

12 april - 11:32

Tidjany Chabrol Touré, geboren op 15 juli 2002 in Sarcelles, Frankrijk, is een voetballer van Ivoriaanse afkomst die momenteel furore maakt bij Gil Vicente FC, op huurbasis van Feyenoord. Hoe verloopt de carrière van dit talent tot dusver? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Carrière Tidjany Touré

Tourés voetbalreis begon in de jeugdacademies van Paris FC en Paris Saint-Germain, twee prominente profclubs in de Franse hoofdstad. In 2022 maakte hij de overstap naar Feyenoord, waar hij een contract tekende tot medio 2023 met een optie voor twee extra jaren. Aanvankelijk sloot Touré aan bij het Onder-21-elftal van de club. Zijn pad bij Feyenoord nam een interessante wending toen hij in de winterstop van het seizoen 2022/2023 werd uitgeleend aan FC Dordrecht, als vervanger voor de vertrokken Aliou Baldé.

Touré maakte zijn debuut in het betaald voetbal op 3 februari 2023 tegen FC Eindhoven, waar hij direct indruk maakte door twee doelpunten te maken in een 4-0 overwinning. Hij vervolgde zijn seizoen met nog vier doelpunten, waarmee hij zijn waarde als aanvaller onderstreepte.

Uitblinker bij Gil Vicente FC

Voor het seizoen 2023/2024 werd Touré uitgeleend aan Gil Vicente FC in Portugal. Net als bij Dordrecht maakte hij een onmiddellijke impact door te scoren kort nadat hij als invaller binnen de lijnen kwam, met een doelpunt in de 4-0 zege op Portimonense. Zijn prestaties in Portugal hebben niet alleen geleid tot waardering van de fans, maar ook tot serieuze interesse van Gil Vicente om hem definitief over te nemen. Met twee doelpunten en één assist in 25 wedstrijden heeft Touré zijn veelzijdigheid en potentieel bevestigd.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd en het feit dat Touré nog steeds in de beginfase van zijn profcarrière staat, heeft hij al een opmerkelijk pad afgelegd bij verschillende clubs in verschillende landen en competities. Met een contract bij Feyenoord dat doorloopt tot medio 2025, en een marktwaarde die blijft stijgen, lijkt de toekomst veel belovend voor deze jonge aanvaller.