Transfernieuws

'Portugezen zetten stappen voor definitieve overname van Feyenoord-huurling'

'Portugezen zetten stappen voor definitieve overname van Feyenoord-huurling'

12 april - 11:15

Gil Vicente FC, momenteel veertiende in de Primeira Liga, heeft de intentie uitgesproken om Tidjany Touré definitief over te nemen van Feyenoord. De Portugezen hebben officieel bevestigd dat ze de koopoptie in het huurcontract van de linksbuiten willen lichten, meldt 1908.nl.

In de zomer van 2023 sloot Gil Vicente een overeenkomst met Feyenoord, inclusief een optie tot koop voor Touré. Na een overtuigend seizoen, waarin de jonge Fransman in 25 wedstrijden twee doelpunten maakte en één assist gaf, is de Portugese club klaar om de optie te activeren. Dit lijkt slechts een formaliteit, aangezien Feyenoord al op de hoogte is gesteld van de ontwikkeling.

Touré, die oorspronkelijk van Paris Saint-Germain naar Feyenoord kwam onder leiding van Rini Coolen, heeft nooit voor het eerste elftal van de Rotterdammers gespeeld, maar is wel acht keer uitgekomen voor Feyenoord Onder 21. Na een korte periode bij FC Dordrecht is zijn carrière in Portugal tot bloei gekomen.

Hoewel Feyenoord ook interesse heeft in het behouden van het 21-jarige talent, met een marktwaarde van een half miljoen euro, heeft Gil Vicente het laatste woord dankzij de koopoptie. Touré heeft nog een contract tot medio 2025 in De Kuip.