Nieuws

Navraag VI bevestigt: KNVB straft Bergwijn niet na slaande beweging in Klassieker

Navraag VI bevestigt: KNVB straft Bergwijn niet na slaande beweging in Klassieker

8 april - 11:25 Laatste update: 11:56
4

Steven Bergwijn, de aanvoerder van Ajax, zal geen schorsing krijgen voor zijn actie tegen Bart Nieuwkoop van Feyenoord tijdens de Klassieker, die eindigde in een 6-0 overwinning voor Feyenoord. Ondanks de klap die Bergwijn uitdeelde, greep de VAR niet in, wat tot veel ophef leidde. Uit navraag van Voetbal International blijkt nu dat de KNVB niet nog zal ingrijpen.

De KNVB heeft, na navraag van VI, bevestigd dat Bergwijn niet achteraf geschorst kan worden. De actie werd tijdens de wedstrijd beoordeeld door VAR Rob Dieperink, waardoor de aanklager betaald voetbal geen verdere stappen zal ondernemen. Deze beslissing heeft bij velen, waaronder oud-voetballer Ibrahim Afellay, tot onbegrip geleid. Afellay noemde het besluit 'bizar' en stelde kritische vragen over het ingrijpen van de arbitrage in dergelijke situaties.

Ajax, dat door de nederlaag in De Kuip de vijfde plek in de Eredivisie is kwijtgeraakt aan NEC, heeft nog wedstrijden tegen FC Twente, Excelsior, FC Volendam, Almere City, en Vitesse te gaan. Bergwijn, die afgelopen zonder in de 77e minuut werd gewisseld, zal beschikbaar zijn voor deze wedstrijden, ondanks de controverse rondom zijn niet-bestrafte actie.