Nieuws

Bizarre gebeurtenissen in Turkije: Fenerbahçe speelt met jeugdteam en verlaat veld

Bizarre gebeurtenissen in Turkije: Fenerbahçe speelt met jeugdteam en verlaat veld

7 april - 20:40

Fenerbahçe trad met elf jeugdspelers aan in de basisopstelling tegen aartsrivaal Galatasaray. Nadat Mauro Icardi na enkele secondes al de eerste treffer had gescoord verlieten de spelers het veld. Daarmee wil de club een statement maken na de rellen met Trabzonspor.

Dusan Tadic en Ferdi Kadioglu hoefden daarom niet aan te treden tegen Galatasaray. Het bestuur van Fenerbahçe vond het opstellen van jeugdspelers om zo een statement te maken een passende maatregel na de ontstane rellen. Na afloop van het duel tegen Trabzonspor ging het volledig mis en verschillende spelers van de club moesten klappen incasseren, maar deelde ook uit.

De gemiddelde leeftijd van de spelers van Fenerbahçe was achttien jaar, maar Galatasaray tradt wel met hun sterkste elftal aan. Dat betekende dat Dries Mertens en Mauro Icardi speelden. Laatstgenoemde scoorde de openingstreffer na enkele secondes, waarop de spelers van Fenerbahçe het veld verlieten. Gala won daarmee na slechts twee minuten de Super Cup.

De redenatie achter het weglopen van het veld zijn nog niet duidelijk. Ook de mogelijke straf die Fenerbahçe riskeert niet. Wel is het in korte tijd het zoveelste incident in de Turkse competitie.