Nieuwe klap voor Ajax: geklungel van Ramaj levert Go Ahead in extremis een punt op

4 april - 22:52 Laatste update: 23:11

Ajax heeft donderdagavond in extremis punten verspeeld tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers leken lang af te stevenen op een 1-0 overwinning, maar in de 92e minuut strafte Bas Kuipers geklungel van Diant Ramaj genadeloos af en dus eindigde de wedstrijd in 1-1.

Naast Brian Brobbey ontbrak tegen Go Ahead Eagles ook Chub Akpom en dus bestond de aanvalslinie uit Mika Godts, Steven Bergwijn en Kristian Hlynsson. Eerstegenoemde was al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk met twee schoten van afstand. Ook Benjamin Tahirovic nam het Go Ahead-doel onder vuur, maar het was de veelbesproken Anton Gaaei die de openingstreffer voor zijn rekening nam. De Deense verdediger haalde gweldig uit en bracht zo de 1-0 op het scorebord.

Ajax voetbalde zich in het eerste bedrijf nog naar een aantal kleine mogelijkheden, maar was in de omschakeling wel kwetsbaar. Diant Ramaj was echter alert en hield zijn ploeg op de been. De tweede helft in de Johan Cruijff Arena was erg tam. Beide ploegen kwamen niet echt tot kansen en dus leek de winst binnen voor Ajax. In de 92e minuut ging Ramaj echter in de fout, waardoor Kuipers de 1-1 kon binnenschieten en zo in extremis een punt uit het vuur sleepte voor Go Ahead.

Door het gelijke spel profiteert Ajax niet van het puntverlies dat concurrent NEC woensdag opliep. Komende zondag staat de Klassieker in Rotterdam op het programma.