Nieuws

'Geduld Pepi wordt op de proef gesteld, maar spits blijft loyaal aan PSV'

'Geduld Pepi wordt op de proef gesteld, maar spits blijft loyaal aan PSV'

4 april - 09:41

Ricardo Pepi blijft geduldig en loyaal bij PSV, ondanks een beperkte speeltijd. De Amerikaanse spits hoopt op meer kansen, maar respecteert zijn concurrent Luuk de Jong. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Pepi, de tweede spits van PSV, bevindt zich in een lastige positie. Hij krijgt beperkte speeltijd achter De Jong, maar blijft desondanks loyaal aan de Eindhovense club. De Jong, betrokken bij 45 doelpunten dit seizoen, heeft ondanks een recente vormdip, nog steeds de voorkeur in de aanval. De discussie over Pepi's speeltijd laait op, terwijl PSV mikt op het kampioenschap met De Jong als aanvoerder.

Pepi's situatie wordt gezien als een 'oefening in geduld', met de Amerikaan die aast op meer speeltijd. Ondanks zijn respect voor De Jong en zijn bijdragen aan het team, is er vanuit Pepi's omgeving te horen dat hij volgend seizoen op een grotere rol hoopt. Dit seizoen was hij vaak het noodplan, maar zijn behendigheid en neusje voor de goal tonen zijn potentieel.

Terwijl De Jong essentieel blijft voor PSV’s successen, erkent men ook Pepi's bijdragen. De 21-jarige aanvaller, die van FC Groningen werd overgenomen, heeft dit seizoen zestien doelpunten en vier assists geleverd. Zijn toekomst bij PSV hangt af van zijn vermogen om zich verder te ontwikkelen en een prominente rol te veroveren, iets wat tevens cruciaal is voor zijn positie in het nationale team van de Verenigde Staten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!