Breaking news

PSV herstelt zich met kleine zege op Excelsior en blijft op koers voor landstitel

PSV herstelt zich met kleine zege op Excelsior en blijft op koers voor landstitel

2 april - 21:51

PSV heeft zich uitstekend hersteld van de 3-1 nederlaag tegen NEC van drie dagen geleden. De koploper van de Eredivisie won dinsdagavond met 0-2 op bezoek bij Excelsior en vergrootte daarmee, in ieder geval voor even, zijn afstand tot nummer twee Feyenoord met tien punten.

Trainer Peter Bosz noemde zijn ploeg in Nijmegen bij vlagen nog 'hautain' en 'arrogant', maar daar zal hij in Kralingen ongetwijfeld een antwoord op hebben gezien. PSV toonde zich bedrijvig in de eerste helft, was veel beter en had ook het merendeel van het balbezit, maar creëerde geen enkele doelpoging. De bezoekers moesten het zonder Hirving Lozano en Jerdy Schouten doen. Van eerstgenoemde was al even bekend dat hij niet meereiste naar Rotterdam, maar de afmelding van Schouten kwam onverwacht. De middenvelder bleek niet fit genoeg om te starten.

De enige échte kans van de eerste helft was voor Luuk de Jong. De spits werd met een mooi balletje vrijgespeeld door Sergiño Dest, maar schoot naast. Daardoor kon Excelsior, dat goed georganiseerd voetbalde, in de wedstrijd blijven en met een schoon doel rusten.

In de tweede helft moest de thuisploeg toch haar meerdere erkennen. Mauro Júnior brak om en nabij de zestigste minuut de ban door met een bekeken schot van afstand de score te openen. Het was de eerste treffer van de Braziliaan sinds februari 2022. Vlak daarna zag hij hoe Johan Bakayoko op aangeven van Malik Tillman de zege zo goed als veiligstelde. De Belg schoof de bal achter Sander van Gassel, die Excelsior even daarvoor nog in leven hield door een kopbal van André Ramalho van de lijn te halen.

PSV kon de wedstrijd daarna uitvoetballen. Oscar Uddenäs trof nog wel doel voor Excelsior, maar helaas voor de Rotterdammers was er daarvoor al gefloten voor een duwtje in de rug van Kenzo Goudmijn.

Zodoende blijft PSV afstevenen op de landstitel. Feyenoord kan komende donderdag het gat weer verkleinen tot zeven punten, als het weet te winnen op bezoek bij FC Volendam. Wanneer PSV achtereenvolgens ook van AZ, Vitesse en SC Heerenveen weet te winnen, kan het op zondag 5 mei kampioen worden tegen Sparta.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!