Opinie

Ochtendkranten zien 'zoekend' PSV niet overtuigen tijdens winst op Excelsior

Ochtendkranten zien 'zoekend' PSV niet overtuigen tijdens winst op Excelsior

3 april - 07:49 Laatste update: 07:55

PSV herpakte zich dinsdagavond na de nederlaag bij NEC met een overwinning op Excelsior. De Eindhovenaren boekten een zakelijke overwinning in Kralingen.  Dit schrijven de ochtendkranten over de 0-2-overwinning van koploper PSV.

'Geen revanchegevoelens'

Bij het Algemeen Dagblad zag men een PSV dat het een uur lastig had met degradatiekandidaat Excelsior. 'Maar toen de turbo even aanging, was het Rotterdamse verzet gebroken', valt er te lezen. Binnen het medium was de noodzaak van PSV om zich echt te revancheren na de eerste nederlaag van het seizoen niet zichtbaar. 'PSV creëerde erg weinig, waardoor het een slaapverwekkend geheel was in de eerste helft op Woudestein. Alleen topscorer Luuk de Jong had zijn doelpuntentotaal uit moeten breiden', vat het AD de eerste 45 minuten samen. Na rust ging het ook enige tijd moeizaam voor PSV, 'maar langzaamaan zette PSV meer en meer druk'. 'Goals van Mauro Junior en Johan Bakayoko maakten uiteindelijk het verschil.'

'Overtuigend was het niet'

Binnen De Telegraaf wordt er gesproken van een herstel van PSV na de nederlaag bij NEC. 'Na de opdoffer van de eerste competitienederlaag van dit seizoen afgelopen zaterdag tegen NEC heeft PSV de draad weer opgepakt. Na een stroef eerste uur nam de koploper in de tweede helft toch afstand van laagvlieger Excelsior', klinkt het. De krant zag een strijdlustig Excelsior dat het PSV met een gegroepeerde defensie lastig maakte. 'De koploper was dominant en creëerde ook wel wat kansjes, maar heel overtuigend was het allemaal niet', valt er te lezen.

'Ploeterend PSV moeizaam langs laagvlieger Excelsior', zo vat Omroep Brabant de wedstrijd samen. 'Toch was er weinig overtuiging te zien in het spel van de koploper van de Eredivisie. De vorm lijkt te ontbreken, al komt het met deze drie punten weer een stap dichter bij de landstitel', klinkt het verder. Het medium zag een zoekend PSV niet overtuigen in Rotterdam. Het kampioenschap in Eindhoven komt steeds dichterbij. 'Zover is het nog niet, maar dat de vorm ontbreekt bij PSV lijkt wel een feit. Het is vooral te hopen dat het seizoen, dat nog zes speelronden duurt, straks niet te lang heeft geduurd.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!