Opinie

'Herrijzing voor Feyenoord na achterstand, matig Ajax dankt Akpom na heldenrol'

'Herrijzing voor Feyenoord na achterstand, matig Ajax dankt Akpom na heldenrol'

1 april - 07:19 Laatste update: 07:28
2

Nadat PSV zaterdagmiddag de eerste misstap van het seizoen zette, de Eindhovenaren gingen met 3-1 onderuit tegen NEC, was het aan Feyenoord de beurt om de druk op de koploper te vergroten. De Rotterdammers moesten hier flink voor strijden en wonnen na een achterstand uiteindelijk met 4-2 van FC Utrecht. Daarnaast moest ook Ajax flink zijn best doen om de drie punten van PEC Zwolle (1-3) af te snoepen. Dit schrijven de ochtendkranten over de overwinningen van Feyenoord en Ajax!

'Half uur lantefanteren'

'Na ruim een halfuur en met een 0-2 voorsprong van FC Utrecht moest Het Legioen voorzichtig even hebben gedacht aan het wisselen van de kleine Braziliaan', tekent het Algemeen Dagblad op over de beginfase van Feyenoord en met name Igor Paixão. De aanvaller leverde wat onnauwkeurige voorzetten af en leek niet lekker in de wedstrijd te zitten. Toch was het Paixão die Feyenoord terug in de wedstrijd schoot. 'De wonderschone treffer van Paixão als antwoord op die strafschop zette de buitenspeler weer op scherp én bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug', zag het AD. Feyenoord voltooide de comeback en hield de drie punten in De Kuip. 'Dat zorgt niet voor kampioenskoorts en waarschijnlijk blijkt het ook geen nieuw leven in de titelrace te blazen. Maar in elk geval deed Feyenoord de plicht en vermaakte de thuisploeg het publiek', meent het medium. Bij de Volkskrant sprak men van een 'herrijzing na een 0-2-achterstand'.

'Na een half uur lantefanteren in De Kuip tegen FC Utrecht en een 2-0-achterstand voor de ploeg van Arne Slot, zullen ze in Nijmegen werkelijk hebben gedacht een kans te maken op de ’dennenappel’ op 21 april', doelde De Telegraaf na de wedstrijd. Echter zag het medium een Feyenoord dat met dank aan mentale veerkracht, Dávid Hancko en Quinten Timber terug wist te knokken. Het medium spreekt na de overwinning van Feyenoord van een mentale dreun voor bekeropponent NEC, een waarschuwing voor Ajax richting De Klassieker; 'eentje die werkelijk ergens om gaat, nu Feyenoord weer een kleine kans op de titel maakt'. 'En wie weet: zeven punten met nog zeven Eredivisie-duels te gaan…' Toch had het medium ook nog enige kritiek voor het spel van de Rotterdammers. 'Zo apathisch startte Feyenoord tegen FC Utrecht een dag later', doelend op de nederlaag van PEC tegen NEC. 'In niets leek het erop of de ploeg van Arne Slot nog fiducie had in een nieuw kampioenschap.'

'Heldenrol voor Akpom'

'Matig Ajax dankt Chuba Akpom en ontsnapt op bezoek bij PEC Zwolle', zo kopt het Algemeen Dagblad. 'Het was niet dat Ajax daardoor ultra-aanvallend voor de dag kwam. Controle hadden de Amsterdammers in het eerste kwart wel. Dat resulteerde ook in twee prima treffers', zo zag het medium. Toch ging het bijna mis voor Ajax, dat de voorsprong niet wist uit te breiden en zelfs de aansluitingstreffer tegen kreeg. 'Weer doemde voor Ajax een 2-2 op, waar de dolende topclub voor de interlandbreak tegen Fortuna Sittard en Sparta ook op was blijven steken.' Maar zover kwam het niet voor Ajax, dat dankzij een tweede treffer met de drie punten uit Zwolle huiswaarts keerde.

Ook bij De Telegraaf stond de hoofdrol van de Engelse spits ook centraal. 'Chuba Akpom wijst gehavend Ajax de weg tegen PEC Zwolle', zo luidde de kop. Iets wat bij de Volkskrant ook het geval was. Het medium zag Ajax niet beter spelen na de snelle voorsprong. Maar, 'PEC Zwolle slaagde er niet echt in om Ajax nerveus te maken en de bezoekers kwamen niet in de buurt van een bevrijdende derde treffer.' Uiteindelijk klaarde Ajax via een tweede treffer van Akpom de klus in Zwolle. 'De vervanger van de geblesseerde Brian Brobbey had met twee doelpunten een groot aandeel in een uitzege', valt er te lezen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!