Onmachtig PSV lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen sterk NEC

30 maart - 18:33

PSV heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de Eredivisie. Nadat de Eindhovenaren op 1-0 voorsprong kwamen, bleken zij niet opgewassen tegen het NEC van Rogier Meijer. NEC won de wedstrijd met 3-1.

De Eindhovenaren begonnen slordig aan de wedstrijd tegen NEC, waarbij vooral André Ramalho negatief opviel. De Braziliaan leed vaak slordig balverlies en liep al vroeg tegen zijn eerste gele kaart aan. Geheel tegen de verhoudingen in kwam PSV toch op voorsprong. Na twintig minuten veroverde Jerdy Schouten de bal op het middenveld en gaf een goede steekpass op Hirving Lozano. Via Bram Nuytinck en Jasper Cillessen belandde de bal voor de voeten van Johan Bakayoko, waarna de Belg de bal makkelijk in het doel kon tikken.

Na de openingstreffer leek PSV wakkergeschud en kregen de Eindhovenaren de controle over de wedstrijd. Het leek wachten op de 0-2 voor PSV, maar vlak voor rust kreeg NEC een strafschop. Joey Veerman haalde Sylla Sow neer in het strafschopgebied. Lasse Schöne schoot de bal in de rechterbovenhoek en liet Walter Benitez kansloos. PSV probeerde het nog voor rust, maar kwam niet meer tot grote kansen waardoor de ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in gingen.

NEC kwam goed uit de startblokken voor het tweede bedrijf. De Nijmegenaren kwamen zelfs op voorsprong na vier minuten spelen in de tweede helft. Na een goedlopende aanval kwam Calvin Verdonk aan de bal. De verdediger bediende Mees Hoedemakers, die de bal vervolgens in de hoek schoot. Benitez wist de bal in eerste instantie te pakken, maar uit de rebound scoorde Kodai Sano dan toch.

Na iets meer dan een uur spelen, leek de eerste nederlaag van PSV dit seizoen een feit te worden. Sow kwam goed voor zijn man en schoot de bal hoog in het doel. De 3-1 betekende dat PSV voor het eerst dit seizoen meer dan twee tegendoelpunten moest incasseren in één duel. De Eindhovenaren kwamen mondjesmaat tot kansen. Tien minuten voor tijd kregen zij de grootste kans om terug te komen in de wedstrijd. Bas Nijhuis werd door de VAR naar het scherm geroepen, nadat Brayann Perreira Sergiño Dest neerhaalde. De scheidsrechter besloot een strafschop toe te kennen aan PSV. Luuk de Jong ging achter de bal staan, maar stuitte op Cillessen. Het bleek een Paaswonder: dit was de eerste penalty die de keeper van NEC stopte in de Eredivisie. PSV probeerde nog terug te komen, de overwinning van NEC kwam echter niet meer in gevaar. Sow leek het Nijmeegse feestje in de blessuretijd namelijk helemaal af te maken. De aanvaller speelde de bal om Benitez heen, maar wist het doel niet te vinden. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor de Nijmegenaren. De Eindhovenaren zullen hierdoor niet meer ongeslagen kampioen worden.