Feyenoord maakt 2-0 achterstand ongedaan en boekt ruime overwinning op FC Utrecht

31 maart - 16:29 Laatste update: 16:30

Feyenoord heeft zondagmiddag een knappe 4-2 overwinning geboekt op FC Utrecht. Lange tijd was er een stunt in de maak voor de Utrechters, nadat zij op een 0-2 voorsprong kwamen. Feyenoord boog de wedstrijd echter volledig om en mocht zodoende drie punten bijschrijven.

Feyenoord begon zondag dramatisch aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Al na twee minuten scoorden de Domstedelingen uit een hoekschop. Het was Othman Boussaid die vanaf de twintig meter het net wist te vinden. Na deze fantastische start voor FC Utrecht hing lange tijd de gelijkmaker voor Feyenoord in de lucht. Toch lukte het FC Utrecht om op 2-0 te komen. Quilindschy Hartman haalde Niklas Vesterlund onderuit in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Sam Lammers wist de strafschop te benutten. Hartman kon de wedstrijd niet vervolgen en moest vervangen worden door Bart Nieuwkoop. Hierdoor verhuisde David Hancko naar linksachter, waardoor Thomas Beelen en Lutsharel Geertruida het defensieve hart vormden.

Vier minuten later kwam Feyenoord terug in de wedstrijd door een heerlijke knal van Igor Paixão. De linksbuiten van Feyenoord haalde van grote afstand uit en Utrecht-doelman Vasilios Barkas had geen antwoord op het schot. Op slag van rust kreeg Mats Wieffer een grote kans op de gelijkmaker. Barkas reageerde snel, waardoor FC Utrecht met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in ging.

Na tien minuten spelen in de tweede helft veerde de Kuip op, nadat Yankuba Minteh voor de gelijkmaker leek te zorgen. De Gambiaan bleek echter buitenspel te staan, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Rond het uur kende Feyenoord een goede fase. Na 65 minuten kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Fraulo maakte een eigen doelpunt en zette daarmee beide ploegen op gelijke hoogte. Niet lang daarna maakte Feyenoord de comeback compleet door de treffer van Hancko. De feestvreugde van de Rotterdammers werd extra groot toen Leo Sauer aan alle spanning een einde maakte. Feyenoord eindigde de wedstrijd met een 4-2 overwinning. Door de overwinning is het gat met koploper PSV verkleind tot zeven punten.