Nieuws

Wie is Ben Johnson, de verdediger waar Feyenoord contact mee heeft gezocht?

Wie is Ben Johnson, de verdediger waar Feyenoord contact mee heeft gezocht?

31 maart - 12:20 Laatste update: 12:27

Feyenoord heeft volgens The Mirror contact gezocht met Ben Johnson om komende zomer de overstap naar Rotterdam te maken. Wie is deze speler, die met Engeland al een jeugd-EK wist te winnen? VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over deze speler. 

Wie is Ben Johnson?

Geboren in Londen en opgeleid bij West Ham United, maakte Johnson indruk met zijn volwassenheid en inzet. Als veelzijdige verdediger, met een voorkeur voor de flanken, begon zijn professionele reis bij West Ham op 7-jarige leeftijd. Zijn debuut in het eerste team kwam in 2019 tegen Manchester City en in 2020 scoorde hij zijn eerste Premier League-doelpunt. In het duel op 27 december 2020 tegen Brighton Hove & Albion was de toen twintigjarige voor het eerst trefzeker namens West Ham United.

Na een seizoen met twintig optredens in de Premier League werd Johnson bekroond tot Young Hammer of the Year in 2021. Zijn Europese debuut volgde kort daarna in de Europa League tegen Rapid Wien. In totaal speelde hij dat seizoen 35 wedstrijden namens The Hammers. Johnson wist daarin één keer te scoren. Ook afgelopen seizoen (2022/2023) wist Johnson een prijs te pakken door met West Ham United de Conference League te winnen. Tijdens dit toernooi kwam hij zes keer in actie voor de Londense club.

Interlandcarrière van Ben Johnson

Met de Engelse O21 maakte hij zijn internationale debuut in maart 2022. Tot dusver is de verdediger tien keer in actie gekomen namens deze lichting. Vier keer kwam Johnson in actie op het Europees Kampioenschap O21 van 2023, waar hij met Engeland beslag legde op de titel.

Contractsituatie van Ben Johnson

In januari 2018 ondertekende hij zijn eerste profcontract, dat liep tot 2020. Contractuele gesprekken over verlenging bij West Ham leidden niet tot een langdurige deal, al werd zijn contract in 2022 wel verlengd met twee jaar middels een optie. Zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2024.

Marktwaarde van Ben Johnson

De marktwaarde van Johnson, die in november 2022 nog 12 miljoen euro was, wordt nu geschat op 8 miljoen euro. Met deze kwaliteiten en potentie is het geen wonder dat Feyenoord, naast onder andere Real Betis en Villarreal, geïnteresseerd is in zijn diensten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!